joi, 30 aprilie 2015

TURECO înființează 7 noi întreprinderi sociale în județul Tulcea

Fundația Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă (CNDD) a organizat în data de 29 aprilie 2015 la Tulcea un Eveniment de promovare a economiei sociale în cadrul proiectului ”TURismul ECOlogic în România - șansă pentru dezvoltare economică și socială - TURECO” POSDRU/173/6.1/S/148217


Au sustinut prezentari:

  • Radu Vădineanu – Manager de proiect, Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă
  • Bogdan Bajenaru – Viceprimar, comuna Greci, judetul Tulcea
  • Iuliana Lefter – Director executiv, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea
  • Adina Stavarache – Fundatia Eco Pontica Tulcea.

Prin TURECO vor fi înființate 10 noi structuri de economie socială (SES-uri) dintre care  7 SES-uri în județul Tulcea în localitățile: Tulcea, Maliuc, Crișan, Murighiol, Greci și Măcin care vor activa în domeniile: ecoturism în Delta Dunării, cicloturism în Munții Măcinului, producție și comercializare de souveniruri, producție și comercializare a produselor de pescuit sportiv. Proiectul este implementat în regiunile de dezvoltare Sud-Est (jud. Tulcea), Sud-Muntenia (jud. Giurgiu) și București-Ilfov (municipiul București) în perioada ianuarie-decembrie 2015.

Economia socială este considerată o soluție pentru rezolvarea problemelor sociale, economice și de mediu ale comunităților și pentru satisfacerea nevoilor persoanelor din grupuri defavorizate. Scopul principal al întreprinderilor sociale nu este obținerea de profit, ci îmbunătățirea condițiilor de viață și oferirea de oportunități pentru persoanele vulnerabile.

În perioada martie-aprilie s-au desfășurat sesiunile de informare, selectare și consiliere profesională a grupului țintă din cele trei regiuni de dezvoltare: 460 de persoane provenind din categorii vulnerabile. Dintre persoanele consiliate 40 au fost selectate să participe la sesiunile de formare în antreprenoriat și competențe informatice organizate în municipiul Tulcea între 14-26 aprilie. Prin înființarea întreprinderilor sociale vor fi create 40 de noi locuri de muncă dintre care minim 27 locuri de muncă pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile supuse riscului excluziunii sociale. Astfel, proiectul va contribui la dezvoltarea durabilă a comunităților în care este implementat.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013. Investește în oameni!, Axa prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, D.M.I. 6.1. ”Dezvoltarea economiei sociale”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu