luni, 14 decembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ: ”Ghidul de bune practici în economia socială TURECO” a fost lansat la conferința de încheiere a proiectului


Fundația Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă (Fundația CNDD) în calitate de beneficiar, a organizat în data de 11 Decembrie 2015 la București, Conferința finală pentru diseminarea rezultatelor proiectului ”TURismul ECOlogic în România - șansă pentru dezvoltare economică și socială - TURECO” POSDRU/173/6.1/S/148217.


În cadrul evenimentului a fost lansat un Ghid de bune practici în economia socială care identifică și promovează modele eficiente pentru înființarea și managementul structurilor de economie socială. 


Au susținut prezentări: Radu Vădineanu, manager de proiect din partea Fundația CNDD a prezentat rezultatele TURECO la finalul perioadei de implementare, Florin Palade, Președintele Fundației Eco Pontica, partener, a prezentat SES-urile Pelican Travel și Pelican Media din județul Tulcea, Bogdan Băjenaru, viceprimarul comunei Greci din județul Tulcea a prezentat imporanța înființării SES-urilor Hercinic Bike și Hercinic Souvenirs pentru dezvoltarea ecoturismului în Munții Măcinului iar, în final, Florian Nițu, sociolog, a sintetizat lecțiile învățate cuprinse în Ghidul de bune practici în economia socială. 


Prin TURECO au fost înființate 10 noi structuri de economie socială în regiunile de dezvoltare Sud-Est (jud. Tulcea), Sud-Muntenia (jud. Giurgiu) și București-Ilfov (municipiul București). În perioada martie-iunie 2015 s-au desfășurat evenimente de conștientizare și orientare în carieră a grupului țintă, 460 de persoane din categorii vulnerabile. Din rândul persoanelor consiliate au fost selectate 40 pentru a participa la sesiunile de formare în antreprenoriat SES și competențe IT organizate la Tulcea în perioada aprilie – mai 2015. În urma examenului de absolvire au fost certificați 38 dintre participanți. În perioada august-noiembrie 2015 au avut loc sesiunile de formare profesională pentru angajații SES-urilor iar în decembrie 2015 se desfășoară activități de marketing și promovare. 

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013. Investește în oameni!, Axa prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, D.M.I. 6.1. ”Dezvoltarea economiei sociale” și are o durată de 12 luni în intervalul ianuarie-decembrie 2015.

PERSOANĂ DE CONTACT: Roxana Mazilu – Expert Informare și PR, Fundația CNDD 
Mail: roxana.mazilu@cndd.ro, Tel: 021-310.33.20, Website: www.cndd.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu